جهت درخواست دوره و مشاوره با ما تماس بگیرید.
آزمایشگاه صنایع غذایی
با توجه به اینکه فراورده های غذایی از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند، آزمایشگاه های صنایع غذایی در زمینه های مختلفی فعالیت می نمایند مانند آزمایشگاه گوشت، آزمایشگاه صیفی جات، آزمایشگاه لبنیات، آزمایشگاه صنایع غذایی کشاورزی ، آزمایشگاه بسته بندی، آزمایشگاه کنسروسازی، آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمایشگاه قنادی و تنقلات و …
در آزمایشگاه های صنایع غذایی آزمون های بسیاری بر روی فرآورده های غذایی انجام می شود که از جمله آنها می توان به بررسی کیفی و کمی خواص این مواد غذایی اشاره کرد. بررسی رنگ ، مزه ، بو، شفافیت، اسیدیته، قند، پروتئین، الکل اتیلیک از جمله آزمون های اولیه است که بر روی فرآورده ها انجام می شود. شمارش و تعیین انواع و میزان باکتری ها و قارچ های مواد شیمیایی از جمله آزمون های مهم در آزمایشگاه صنایع غذایی می باشد.
اما هر آزمایشگاه صنایع غذایی جهت انجام این آزمون ها نیاز به تجهیزات پیشرفته و مهمی دارد که در زیر به آنها اشاره می شود:
دوماس: این دستگاه که در آزمایشگاه های فراورده های گوشتی، لبنی و نان و غلات بیشتر استفاده می شود برای اندازه گیری اتوماتیک سریع نیتروژن و پروتئین می باشد.
سوکسله : از این دستگاه جهت اندازه گیری چربی در فراورده های غذایی استفاده می شود.
اسپکتروفتومتر: این دستگاه کاربرد های بسیار زیادی در انجام آزمایشات خصوصا فاکتور های بیوشیمیایی دارد. با کمک این دستگاه می توان میزان رنگیزه های فتوسنتزی، برخی آنزیم ها و عناصر صنایع غذایی را اندازه گیری کرد.
انکوباتور: انکوباتور جهت تنظیم شرایط محیط آزمایش نمونه ها مانند رطوبت و دما استفاده کرد.
PH متر: با استفاده از این تجهیز میتوان خاصیت اسیدی یا قلیایی بودن محلول ها را با اندازه گیری غلظت یون هیدروژن مشخص کرد.
آون حرارتی: محیطی ایزوله جهت افزایش دمای ازمونه یا انجام آزمون در دمای مورد نظر ، اون حرارتی در ازمون هایی مانند اندازه گیری ذرات جامد مواد و رطوبت مواد استفاده می شود.
حمام بن ماری: از این تجهیز جهت تنظیم دمای نمونه های آزمایشگاهی استفاده می شود.
شیکر: همگن سازی محلول های تحت آزمایش که در ظروفی مانند بالن قرار دارد از شیکر استفاده می شود.
دستگاه آب مقطر گیری: جهت تهیه آب مقطر برای انجام آزمون ها استفاده می شود.
همزن : همزن برای تولید انواع محلول های شیمیایی استفاده می شود.
آسیاب آزمایشگاهی : جهت کاهش ابعاد نمونه های جامد در آزمایشگاه استفاده می شود.
میکروسکوپ نوری
یخچال
پیاده سازی استاندارد ایزو 17025 در آزمایشگاه صنایع غذایی و اخذ گواهینامه 17025 برای این نوع آزمایشگاه ها مزایایی بسیاری دارد : از جمله افزایش درامد آزمایشگاه از طریق جذب مشتری و اکرودیته شدن آزمایشگاه و اخذ تایید از سازمان ملی استاندارد ، جهت اطلاع از سایر مزایای گواهینامه ایزو 17025 کلیک کنید ، جهت درخواست مشاوره ایزو 17025 تماس بگیرید.